“Hoe komt het dat je bij ‘gezond eten’ en ‘afvallen’ al snel denkt dat lekker en gevarieerd eten niet meer mogelijk is?”

Dat is een vraag die ik me al heel lang stel. Eigenlijk al sinds ik in 2013 met mijn eigen voedingspraktijk startte. Sinds die tijd begeleid ik mensen naar gezonde leefstijl. In 2015 verhuisde de praktijk naar het Gezondheidscentrum in Ederveen, waar we inmiddels met een heel team van medisch en paramedisch specialisten al ruim 600 mensen hebben mogen helpen met het verbeteren van hun gezondheid en afvallen, mede dankzij het Cure4Life programma.

Het is belangrijk dat iedereen over voldoende instrumenten beschikt om een gezonde leefstijl haalbaar en leuk te maken. Een gevarieerd voedingspatroon hoort daar natuurlijk bij. Toch blijkt dat niet zo eenvoudig te zijn en vervallen veel mensen al gauw in ‘makkelijk’ en ‘eenzijdig’. Ook vooruitkijken, een planning voor meerdere dagen of een week maken zit niet in onze genen. En dat is wel belangrijk, want je leefstijl verander je niet zomaar. We zijn allemaal gewoontedieren. Veranderen kost tijd, energie en vraagt om focus.

En zo ontstond het idee voor een kookboek, met gezonde en vooral lekkere gerechten. Geen lastig te bereiden maaltijden, maar ‘gewoon’ haalbaar voor iedereen met de nadruk op variatie. Dat zie je ook terug in de ingrediënten die zijn gebruikt. De meeste daarvan zijn in meerdere gerechten te verwerken. Hiermee voorkom je dat je van alles in huis moet halen wat je daarna nooit meer gebruikt. Daarmee hoop ik ook aandacht te creëren voor duurzaamheid.

In het kookboek staan 14 ontbijtrecepten, 14 lunchrecepten en 14 recepten voor het avondeten. De gedachte hierachter is dat je twee weken lang elke dag wat anders kunt eten. Daarmee voorkom je dat je niet te eenzijdig gaat eten of dat gezond eten ‘saai’ wordt. Het kookboek werkt het beste samen met de weekplanner, zodat je op een eenvoudige en verantwoorde wijze je weekmenu kunt samenstellen. Dus: eten wat je lekker vindt én aandacht voor afwisseling. Alle combinaties zijn mogelijk.

Het boek is ook geschikt voor diegenen die het Cure4Life programma volgen.

Het boek ‘Lekker en gezond kan ook zo!’ is niet bedoeld als middel om af te vallen, wel als ondersteuning daarvan.

Klik hier om het boek te bestellen.