De Praktijk
Praktijk - worden wie je bent

De som van de vijf natuurgerichte principes leidt tot een betere levenskunst.

Je mag weer leider worden over je eigen leefstijl!

Wij werken volgens de vijf natuurgerichte principes. Hierbij wordt altijd een combinatie van methodieken gebruikt. De toepassing is afhankelijk van wat er bij jou speelt en welke werkvormen hierbij het beste aansluiten. Hieronder leggen we de vijf natuurgerichte principes uit.

Energie  Praktijk

Energie

Energie is de kracht die alles in beweging houdt.

De energiestromen in en om ons lichaam zijn noodzakelijk om te kunnen functioneren.

Het energetisch systeem, kan bij een tekort aan energie namelijk niet optimaal werken. Hierdoor ontvangt het zenuwstelsel onvoldoende informatie en kunnen de organen en weefsels ontregeld raken.

Indien een blokkade de energiestroom afsluit, kunnen emotionele en fysieke klachten ontstaan.

Het heeft daarom prioriteit om de geblokkeerde energie weer in beweging te brengen en/of energie toe te voeren. Zonder energie kan er namelijk geen genezing plaatsvinden.

De behandelvormen die passen bij dit onderdeel van de vijf natuurgerichte principes zijn:

Drainage Praktijk

Drainage

Er is veel energie nodig om gifstoffen af te voeren.

In deze hectische maatschappij wordt ons lichaam regelmatig belast met gifstoffen in stoffelijke vorm. Doordat ons lichaam hier dagelijks mee wordt verontreinigd, is er veel energie nodig om deze gifstoffen af te voeren. Indien de gifstoffen niet kunnen worden afgevoerd, kan dit invloed hebben op het communicatienetwerk van het lichaam waardoor het genezingsproces kan vertragen. Het is daarom van belang om onszelf regelmatig te reinigen van deze stoffelijke ballast.

De behandelvormen die passen bij dit onderdeel van de vijf natuurgerichte principes zijn:

Prikkeloverdracht

Het zenuwstelsel is het communicatienetwerk van ons lichaam.

De stroming van energie vindt plaats in alle lagen van ons lichaam. Het zenuwstelsel is één van deze lagen en wordt ook wel het communicatienetwerk van het lichaam genoemd.

Via de hersenen wordt er door overdracht van impulsen (prikkels) gecommuniceerd met de rest van het lichaam. Als deze prikkeloverdracht goed functioneert, worden de signalen aan alle delen van het lichaam duidelijk doorgegeven en kunnen energieblokkades worden opgespoord. Zonder een goede geleiding kunnen functies van het menselijk lichaam stagneren.

De behandelvorm die past bij dit onderdeel van de vijf natuurgerichte principes is:

Voeding - Praktijk

Voeding

Gezonde voeding is nodig om het lichaam te voorzien van voedingsstoffen die we nodig hebben om optimaal te functioneren.

Als het lichaam onjuiste voeding krijgt, kan dat leiden tot ziekte. Deze onjuiste voeding kan bestaan uit simpelweg ongezonde voeding, maar ook uit (gezonde) voeding die eerst wellicht goed voelde maar op een bepaald moment niet meer. We noemen dit ook wel de verdraagzaamheid van deze stoffelijke vorm van voeding. De verdraagzaamheid kan invloed hebben op het functioneren van ons menselijk lichaam.
De behandelvorm die past bij dit onderdeel van de vijf natuurgerichte principes is:

Psyche

Psyche

Fysieke, emotionele, mentale, spirituele en energetische aspecten van een mens zijn met elkaar verbonden en beïnvloeden elkaar.

Het is daarom belangrijk om naast de fysieke gesteldheid, ook naar de emoties en gedragspatronen te kijken. Door bewust te worden van bepaalde belemmerende patronen die mogelijk het helingsproces beïnvloeden, kun je deze denk- en gedragspatronen veranderen. Als laatste stap is het dus belangrijk op zoek te gaan naar deze patronen en te kijken hoe deze op een gezonde manier doorbroken en losgelaten kunnen worden.

De behandelvormen die passen bij dit onderdeel van de vijf natuurgerichte principes zijn: 

 

Aangesloten bij:

BATC-therapeut nummer: 02976

BGN registratienummer: 3285

Samenwerkingen

Vos Paramedisch Adviesbureau werkt samen met:

 

Samenwerkingen

 

Vos Paramedisch Adviesbureau werkt samen met:

Bertus van Dijk (en collega’s), huisartsenpraktijk Ederveen en Stroe.

 

Disclaimer:
Vos Paramedisch Adviesbureau richt zich op gezondheid en gezondheidsbevordering. Bij medische klachten kan een (orthomoleculaire) voedingsadvies ondersteunend werken.